מה כולל ביטוח טיולים
ביטוח טיולים הוא ביטוח אשר נועד לכסות עלות טיפולים רפואיים, הטסות אשפוזים וביקורי רופאים בארץ שאיננה ארצו המקורית של המבוטח ובה אין לו ביטוח בריאות היכול לכסות הוצאות אלו בעקבות פציעה, פגיעה או חבלה שקרו בזמן השהות במדינה אחרת ואינם התמשכות של מצב בריאותי ידוע מקודם. החמרה של מצב בריאותי קודם אינה מכוסה תחת ביטוח טיולים סטנדרטי ומהווה הרחבה אותה ניתן לרכוש עבור תוספת תשלום, המשתנה בהתאם לחומרת המצב הבריאותי הנידון וסוגו. כן מכסה ביטוח טיולים כנגד: אובדן או גניבה של רכוש ומסמכים (למעט פריטים שיפורטו בהמשך), ביטול כרטיס טיסה עקב מחלה, או קיצור שהייה וחבות כלפי צד ג.
לאור כל הנאמר יש לציין כי ביטוח טיולים מכסה את הסעיפים המוזכרים רק עד לרמת הוצאות מסוימת המשתנה בין הגופים המבטחים ומהווה את עיקר ההבדל ביניהם. ניתן להגדיל את רמת הכיסוי בתוספת תשלום ובהתאם לסיכונים אליהם חשוף המבוטח המטייל ביעד אליו הוא נוסע.
מה אינו כולל ביטוח טיולים
ידוע עם זאת כי ישנם פריטים אשר אינם נכללים בביטוח (את חלקם ניתן לכלול בביטוח בעבור תוספת תשלום וחלקם אינם מבוטחים בשום מקרה היות ומאפייניהם הופכים אותם לקלים מאוד לגניבה ואיבוד וכן להוכחה כי אכן נאבדו או נגנבו ומכאן הינם בעייתיים בהתנהלות המבוטח מול חברת הביטוח בעת בקשתו להחזר עבור חפצים שאבוד או נגנבו). חברות הביטוח לוקחות בחשבון את הגורם האנושי על כלל מרכיביו, כנטייה להוריד פריטים ספציפיים (כגןו משקפיים) מהגוף ואחר כך לשכוח לקחת אותם חזרה ולכן בין הפריטים שאינם מבוטחים בפוליסה סטנדרטית נכללים:
- כסף ( בשל גודלו הקטן וקלות גניבתו)
- משקפיים ( בשל גודלן הקטן, ושבירותן הגדולה במיוחד בנסיעות לעומת עלותן הגבוהה)
- עדשות מגע ( גודל זעיר מול שווי גדול הפך אותן ללא כדאיות לביטוח)
- המזוודה ותכולה מבוטחים רק כנגד גניבה ונזקי שריפה ורק לרמה מסוימת ( אחרת הייתה ניתן להשמידה באפון עצמאי ולדרוש החזר או לשים בה את כל חפצי הערך היקרים)
- הוצאות אשפוז הנגרמות בשל: לידה ( ניתן היה לחזות מראש), לא נגרם כתוצאה מהנסיעה ולכן לא מבוטח), הפרעה נפשית ( מקורה הינו לפני הנסיעה), תוכנית מרפא (ביטוח מכסה על הוצאות של מקרי חירום וזו הוצאה שהיא בגדר מותרות).
- הוצאות רפואיות שהם חלק מתהליך מתפתח כגון טיפול חניכיים, ביקור אצל כירופרקט, או פיזיותרפיסט.