הפוסט באדיבות אמדור הפורטל הגדול בישראל בתחום עבודה בחו"ל.
בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים יוצאים לעבודה בחו"ל, בין אם לפרק זמן קצר יחסית של מספר חודשים ובין אם לתקופה ממושכת יותר.
מרכיב הכרחי בהיערכות לקראת המעבר למדינה אירופאית, עבודה בארה"ב, אוסטרליה, קנדה או כל יעד נבחר אחר הוא ביטוח מתאים, שאין להמעיט בחשיבותו.
העלות הגבוהה של טיפולים רפואיים בחו"ל
גם מי שבאופן עקרוני מסתייג מביטוחים, ודוגל ב"לי זה לא יקרה" – וצעירים רבים, שהם פלח האוכלוסייה העיקרי הנהנה מהיתרונות הרבים של עבודה בחו"ל, מאמינים בכך – חייב לקחת בחשבון את העובדה הפשוטה: דברים תמיד עלולים להשתבש, וכשנמצאים במקום לא מוכר, הרחק מהבית, ללא תמיכת המשפחה והחברים, חשוב מאוד שלפחות הפן הכלכלי לא יהפוך לעול שאי אפשר לעמוד בו.
כדאי לזכור: עלותם של טיפולים רפואיים בחו"ל עלולה להיות גבוהה מאוד. מי שבוחר למשל באופציה של עבודה בארה"ב ונזקק ליום אשפוז ייאלץ להיפרד ממאות ואף אלפי דולרים עבור ה"תענוג" – ואף אחד הרי לא רוצה להפסיד שכר של חודש או אפילו מספר חודשים רק בגלל שוויתר על ביטוח הכרחי.
מה כולל ביטוח נסיעות כשיוצאים לעבוד בחו"ל?
ביטוח נסיעות לקראת עבודה בחו"ל, מטבע הדברים, צריך להיות ביטוח מקיף יותר מאשר לקראת "סתם" נסיעה לחו"ל.
בפרט חשוב שהפוליסה תכלול מענה מקיף לכל בעיה רפואית שמתעוררת, כולל כמובן אשפוז והטסה לארץ במידת הצורך.
ככל שפרק הזמן בו מתעתדים לשהות בחו"ל לצורכי עבודה מתארך, כך חשוב לכלול בפוליסה סעיפים נוספים ולהרחיב את האפשרויות העומדות בפני המבוטח.
המרכיבים אליהם יש לשים לב הם תקרת הכיסוי של ההוצאות הרפואיות, מגוון האפשרויות מבחינת בחירת מוסד רפואי ורופאים והאם הביטוח תופס גם כשנמצאים בארץ (מי שיוצא לעבוד בחו"ל לפרק זמן ממושך, סביר להניח, ירצה לבלות מעת לעת בחופשת מולדת בישראל).
עובדים בחו"ל בעלי בעיות בריאותיות זקוקים ברוב המקרים לפוליסה ספציפית, שיש בה התייחסות למצב שבו הבעיה ממנה הם סובלים מחמירה במהלך שהותם בחו"ל. מקרים אחרים המחייבים פוליסות מיוחדות הן כשהעבודה טומנת בחובה מרכיבי סיכון ספציפיים: כך, למשל, מי שיוצא לעבוד כמדריך באחד מאתרי הסקי באירופה זקוק באופן טבעי לפוליסה שמכסה גם פציעות סקי.
עוד כדאי לדעת שיציאה לעבודה בארה"ב, קנדה, אירופה, אוסטרליה או כל מקום אחר ברחבי העולם אינה פוטרת אוטומטית את העובד מחובת תשלום דמי הביטוח הלאומי. למעשה, מי שמוגדר כתושב ישראלי, ורוב היוצאים לעבודה בחו"ל הם עדיין תושבים ישראלים על פי החוק, חייב להמשיך ולשלם את דמי הביטוח וכמובן נשמרות זכויותיו. מי שחתם בארץ על חוזה העסקה בחו"ל עם מעסיק ישראלי – המעסיק הוא זה שחייב לשלם את דמי הביטוח (וכדאי לוודא זאת). במידה ומועסקים על ידי חברה זרה במדינה שחתומה עם ישראל על האמנה לביטחון סוציאלי – משלמים עבור ביטוח סוציאלי במדינה בה עובדים (אם כי עדיין צריך לשלם לביטוח לאומי בארץ את מס הבריאות).